27.1.17

Εδώ δεν ήθελαν τον Γιαν Φαμπρ, στον Γιώργο Κιμούλη θα κολλήσουν;...


Ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι, πιθανότατα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η...
πληροφορία κυκλοφορεί εδώ και μέρες, το έγραψε και η Γιούλη Επτακοίλη στην Καθημερινή.

«Δεν σχολιάζω φήμες, τις οποίες ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης. Ο οποίος, φαντάζει, ως μία πολύ καλή επιλογή για τη θέση. Δυναμικός όσο κι εκεί που πρέπει, με ιδέες και γνώσεις για την τέχνη. Δεν είναι μάνατζερ φυσικά, μειονέκτημα, αλλά αυτό σε ένα Ιδρυμα πολιτισμού δεν είναι απαραίτητα κακό. Ήταν ο Γιώργος Λούκος μάνατζερ που τόσα χρόνια διηύθυνε (με επιτυχία καθώς λένε) το Ελληνικό Φεστιβάλ;

Θα βγάλουν αλλεργία με τη συγκεκριμένοι επιλογή βέβαια όσοι παραγοντίζουν γύρω από την τέχνη, όσοι γοητεύονται από τα ιδρύματα με τις μεγάλες δωρεές και τις εθνικές σκηνές. Καλλιτέχνες κυρίως αλλά και δημοσιογράφοι. Θυμάστε τι έγινε με τον Γιαν Φαμπρ; Μέχρι και persona non grata τον έβγαλαν τον άνθρωπο...

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να δίνει οδηγίες σήμερα το Protagon για το τι θα... έπρεπε να κάνει το κράτος: «Τι έπρεπε να κάνουν αν πραγματικά τους ενδιέφερε η ελληνική κοινωνία, την οποία κατονομάζουν ως "ιδιοκτήτη" του Κέντρου; «Μια σοφή στάση θα ήταν να πουν στο ίδρυμα: "Σας παρακαλούμε, μιας και έχετε το know how και την τεράστια εμπειρία, μήπως μπορείτε να συνεχίσετε το managnent σε συνεργασία μαζί μας ή τουλάχιστον να μας προτείνετε εσείς την ομάδα που θα διευθύνει το Κέντρο; Nα κάνουμε κι έναν διεθνή διαγωνισμό, αναζητώντας τους καλύτερους που θα επιλέξετε εσείς και θα τοποθετήσουμε εμείς;"»..

Έβγαλε και συμπέρασμα το καλό site: «Aντί γι’ αυτό, ξεκίνησαν ήδη την αιώνια ελληνική τακτική, διορίζοντας "δικούς" τους ανθρώπους».

Ποιους... δικούς τους ανθρώπους διορίζουν είναι ένα καλό ερώτημα βέβαια γιατί υπάρχει μία καθοριστική λεπτομέρεια που (τους) χαλάει το στόρι: το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στελεχώθηκε ήδη από το υπάρχον ΔΣ. Το οποίο, με τη σειρά του, είναι διορισμένο από το ίδιο το Ίδρυμα. Και όχι μόνο αυτό αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, οι συμβάσεις που υπέγραψε (ακόμα και με τα συνεργεία καθαρισμού) δεσμεύουν το Κράτος για τα επόμενα (πέντε;) χρόνια.

Οπότε, προς τι ο πανικός; Ποια σχέδια τους χαλάει ο Γιώργος Κιμούλης; Αποκτά άγριο ενδιαφέρον το σκηνικό....

Δημήτρης Κανελλόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: