18.1.17

Έκλεισαν στο... κυλικείο τους συμβολαιογράφους!..

Επεισοδιακό «μπλόκο» σε πλειστηριασμούς...


Παρά την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων ότι σήμερα δεν θα γίνονταν πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της χώρας, δεν έλειψαν οι...
εντάσεις από συλλογικότητες που ήρθαν να εμποδίσουν την διαδικασία, όπου τελικά αυτή γινόταν. Μάλιστα, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, οι διαμαρτυρόμενοι κράτησαν συμβολαιογράφους και δικηγόρους στο... κυλικείο, προκειμένου να μην ξεκίνησουν τους πλειστηριασμούς.

Σύγκεκριμένα, αναστάτωση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν μέλη συλλογικοτήτων απέτρεψαν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, κλείνοντας μάλιστα τους συμβολαιογράφους στο κυλικείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εισήλθαν στο χώρο του Ειρηνοδικείου ώθησαν τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους μέσα στο κυλικείο, όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη τους προστάτευσε και τους κράτησε για ώρα εντός του χώρου.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το thestival.gr, ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων εισήλθαν στην αίθουσα με αίτημα να μη διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.
Στην αίθουσα βρισκόταν η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές της επιτέθηκαν φραστικά και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μέχρι αυτή την ώρα τόσο η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, όσο και οι διαδηλωτές δεν έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: