24.1.17

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα την Πέμπτη»...

 
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως...
δεν θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο Eurogroup της Πέμπτης και σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει κλείσιμο της συμφωνίας για το πρόγραμμα.


Ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους δήλωσε για το επερχόμενο Eurogroup ότι  «θα δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη». Απέφυγε να δώσει «καταληκτική ημερομηνία» και αρκέστηκε να πει πως ελπίζει σε λύση «το συντομότερο δυνατό».


Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο twitter του ESM, ότι «δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα» και πρόσθεσε πως σε πολλές χώρες «η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων είχε πολύ καλά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: