21.1.17

Ιταλία: Τέσσερις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί...

από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano...

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξενοδοχείου, μετά τις...
ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολύ αργά καθώς υπάρχει φόβος να καταρρεύσουν κρυμμένοι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του.

Χθες Παρασκευή διασώθηκαν τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα. Όμως δύο από τους δέκα επζώντες που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Οι διασώστες μπορούν να τους δουν χάρει σε ένα τηλεσκοπικό γεωτρύπανο.

Ο Λούκα Κάρι εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Reuters ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν τη νύχτα τα πτώματα δύο γυναικών, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 4.

Περίπου 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Survivor pulled alive from avalanche
Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο την Τετάρτη το βράδυ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και διασπείροντας τα ερείπια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στην κοιλάδα του πάρκου Γκραν Σάσο.

Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν νωρίς σήμερα ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες.

Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

 Photo published for Η χιονοστιβάδα εξαφάνισε όλο το ξενοδοχείο στην Ιταλία

Valanga Rigopiano, il liveblog del nostro inviato dall'hotel distrutto
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί...



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: