16.1.17

Τις χτύπησε και μετά τις μήνυσε...

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, θα αναβιώσουν οι ημέρες της...
αστυνομικής βίας της 10ης Ιουλίου του 2014, όταν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών τα ΜΑΤ έκαναν ακόμη μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου που διαμαρτύρονταν για την έλευση της τρόικας.

Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν σοβαρά οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τις χτύπησε, τις μήνυσε κιόλας για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Οι καθαρίστριες παράλληλα μηνύουν τον ίδιο, ζητώντας την τιμωρία του για τη βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε αποτέλεσμα να χτυπηθούν σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο αστυνομικός, ο οποίος φορούσε γάντια μηχανής, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε διαταχθεί ΕΔΕ.

Στην πρώτη δίκη που αναβλήθηκε, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών των ΜΑΤ δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στους αλληλέγγυους στον χώρο των δικαστηρίων, ενώ αναβλήθηκε για δεύτερη φορά (11 Φεβρουαρίου 2016) εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων που αγωνίζονταν για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Κατρούγκαλου.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις καθαρίστριες και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα απαιτεί να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός που τις χτύπησε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: