20.1.17

"Η Αμερική πάνω από όλα"...


Είναι επίσημο: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ...

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του...

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε πριν από λίγο και έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. "Σήμερα η...
εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό" δήλωσε ο Ντ. Τραμπ στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του.

Μεταξύ άλλων, ο Ντ. Τραμπ τόνισε ότι θα ενώσει τον κόσμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. "Η εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει, τώρα είναι η εποχή για δράσεις", συνέχισε.

Φυσικά δεν έλειψε και η αντιμεταναστευτική ρητορική αφού δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "ξοδέψαμε αμέτρητα τρισεκατομμύρια δολάρια για να προστατέψουμε τα σύνορα ξένων κρατών και να τα κάνουμε πλούσια και έχουμε παραμελήσει την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Αυτό όμως είναι το παρελθόν και τώρα κοιτάμε μόνο το μέλλον", προσθέτοντας: "από αυτή την ώρα θα μιλάμε μόνο για την Αμερική, η Αμερική πάνω από όλα". 

"Κάθε απόφαση στο εμπόριο, στους φόρους, στη μετανάστευση, στην εξωτερική πολιτική θα είναι προς ωφελεία των αμερικανικών οικογενειών. (...) Θα πρέπει να απαλλαγούμε από εκείνους που καταστρέφουν τις δικές μας δουλειές. Η προστασία θα οδηγήσει σε ευημερία και ισχύ", επεσήμανε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

"Θα πολεμήσω για εσάς και ποτέ μα ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω
Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι. Θα φέρουμε πίσω τις δουλειές μας, πίσω τα σύνορά μας, πίσω τον πλούτο μας και τα όνειρά μας", συνέχισε επισημαίνοντας ότι θα γίνουν νέα έργα, θα ανοικοδομηθεί η χώρα και θα χρησιμοποιηθούν τα αμερικανικά εργατικά χέρια.

"Δύο κανόνες: Από τους Αμερικανούς και με τους Αμερικανούς. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο ζωής σε κανέναν, αλλά θέλουμε να δώσουμε ένα παράδειγμα", υπογράμμισε.

Τέλος, ορκίστηκε πίστη σε όλους τους Αμερικανούς και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην Βίβλο, η οποία "μας λέει πόσο ευχάριστο είναι όταν οι άνθρωποι του Θεού ζούσαν ενωμένοι. Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε την αλληλεγγύη. Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτητη. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, είμαστε προστατευμένοι και πάντα θα είμαστε από τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και πάνω απ' όλα από τον Θεό"...


Θα ενώσουμε τον κόσμο κατά της ισλαμιστκής ριζοσπαστικής τρομοκρατίας την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου γης.
Όταν η Αμερική είναι ενωμένη δεν υπάρχει φόβος
Εμείς θα είμαστε προστατευμένοι από τον Θεό

Δεν υπάρχουν σχόλια: