12.1.17

Άρχισε η ιστορική Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη...

LIVE: Άρχισε η ιστορική Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη
Εκτός από Αναστασιάδη-Ακιντζί παρόντες είναι οι: Γιούνκερ, Μπόρις Τζόνσον, Γκουτιέρες, Μογκερίνι, Κοτζιάς, Τσαβούσογλου.
- Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις ...
Η 12η Ιανουαρίου 2017 θα καταγραφεί στην ιστορία, ως ημερομηνία κατά την οποία άρχισε στη Γενεύη, Διάσκεψη για την επίλυση του Κυπριακού.

Με την...
κατάθεση χαρτών στο εδαφικό από την ε/κ και την τ/κ πλευρά, άνοιξε επίσημα πλέον ο δρόμος για τη Διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία άρχισε το πρωί της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Γενεύης.

Στο Παλάτι των Εθνών έφθασαν πριν από λίγο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε αυτή την αίθουσα θα γίνει η Διάσκεψη για το Κυπριακό:



Ολες οι πλευρές πήραν ήδη θέσεις:





Η Διάσκεψη ξεκίνησε με τριμερή κατ' ιδίαν συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί-Γκουτιέρες, ενώ προηγουμένως έγιναν διμερείς συναντήσεις μεταξύ διαφόρων εμπλεκομένων μερών στη Διάσκεψη.



Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τελετουργικό μέρος της Διάσκεψης, το οποίο περιλαμβάνει ομιλίες των εμπλεκομένων μερών, ξεκίνησε στις 11.00 ώρα Γενεύης. Πληροφορίες της ελληνο-κυπριακής πλευράς αναφέρουν ότι θα υπάρξει τοποθέτηση της ΕΕ, η οποία θα είναι εξαιρετικά υποστηρικτική για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθούν οι δυο πλευρές, για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό...

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: