20.1.17

Αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί στο ξενοδοχείο στην Ιταλία...

Έξι άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί στο ξενοδοχείο Rigopiano, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα τριακοσίων μέτρων την...
Τετάρτη στην Ιταλία μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Συνεχίζουν να αγνοούνται περίπου 20 άνθρωποι, ενώ χθες οι ελπίδες λιγόστευαν καθώς είχαν διασωθεί άλλοι δύο και είχαν ανασυρθεί έξι νεκροί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να μπορέσουν να καταφέρουν να βρουν εγκλωβισμένους ανθρώπους ακόμη εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης λένε ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο.

Όμως, γνωρίζουν ότι αυτό είναι δύσκολο λόγων των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το συγκρότημα.
Από τις έρευνες των συνεργείων μέσα στο ξενοδοχείο
Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία, που ήρθε να επισφραγίσει μια εφιαλτική περίοδο για την Ιταλία με το χτύπημα του Εγκέλαδου και της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που έπληξε τις κεντρικές περιφέρειές της. 

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Όμως, αργά χθες βράδυ η εισαγγελία της πόλης Πεσκάρα έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Μια έρευνα η οποία αναμένεται να βασιστεί, κυρίως, στις μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων του ξενοδοχείου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: