16.1.17

Επίκειται σύλληψη του αφεντικού της Samsung...

Τζέι ΛιΤο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα αγγίζοντας μέχρι και την πρόεδρο Πάρκ αναμένεται να...
λάβει νέες διαστάσεις από την Τετάρτη καθώς ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον πρόεδρο του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, Τζέι Λι.

Ο ισχυρός άνδρας του πολυεθνικού κολοσσού μετά από ανάκριση 22 ωρών, κρίθηκε ύποπτος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της ψευδορκίας. Δικαστήριο στη Νότια Κορέα θα συνεδριάσει μεθαύριο, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κατά του Λι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Yonhap.

Ο 48χρονος δισεκατομμυριούχος εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς εξαιτίας του οποίου το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε υπέρ της αποπομπής της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε από την εξουσία.

Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την υποστήριξη που προσέφερε η Samsung στην επιχείρηση, αλλά και τα ιδρύματα που στήριζε η φίλη της προέδρου, Τσόι Σουν-σιλ.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς διερευνούν και την πιθανή σύνδεση της παραπάνω υπόθεσης, με την απόφαση του εθνικού ταμείου συνταξιοδότησης της χώρας το 2015, για την υποστήριξη της ενοποίησης δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, δήλωσε σήμερα ότι ο Τζέι Λι, δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ.

Ο πρόεδρος της Samsung, αρνείται τις κατηγορίες και θα κληθεί να αποδείξει ενώπιον της δικαιοσύνης πως είναι αθώος.

Στο μεταξύ, ο όμιλος εταιριών Samsung Group δήλωσε ότι δε θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδει ο ειδικός εισαγγελέας, στον πρόεδρό του, Τζέι Λι, σχετικά με δωροδοκία προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ή αναφορικά με την ενοποίηση δύο θυγατρικών το 2015.

«Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Samsumg σε ηλεκτρονικό μήνυμά της, αντιδρώντας στην απόφαση του ειδικού εισαγγελέα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για το Λι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: