24.2.17

Καμμένος: Θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές...

 Καμμένος: Θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας - Mediaτης συνεργασίας μας...

Για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στον Έβρο και φέρεται να...
συμμετείχαν στην ομάδα δολοφονίας του Ερντογάν, καθώς και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον κ. Νίκο Φίλη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σήμερα ημέρα γενεθλίων των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με την Τουρκία, ο κ. Καμμένος τόνισε: "Η Τουρκία ενόψει δημοψηφίσματος έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση, έχουμε ανακοινώσεις καθημερινές και δείχνει απώλεια ψυχραιμίας που συνδυάζεται με πρωτοφανείς ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ. Χθες σε μία σύσκεψη που είχα, εμφανίστηκαν τα ΜΜΕ Τουρκίας που έκαναν λόγο για πτώση ελικοπτέρου. Δεν έχει γίνει όχι πτώση ελικοπτέρου, ούτε πτήση. Όσα λέγονται είναι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Από εκεί και πέρα αυτού του είδους οι προκλήσεις  τις κοινοποιούμε στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους".

Και υπογράμμισε αποστέλλοντας μήνυμα προς την Τουρκία: "Υπάρχει απώλεια ψυχραιμίας. Οι ελληνικές δυνάμεις όμως είναι έτοιμες να απαντήσουν σε απειλή εθνικής κυριαρχίας".

Σχετικά με τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο που ζητούν άσυλο επεσήμανε: "Σε μια δημοκρατική χώρα η δικαστική εξουσία είναι εντελώς ανεξάρτητη από την εκτελεστική εξουσία. Η δικαστική εξουσία θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι αυτών που ζητούν άσυλο. Αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν μπορεί να δώσει εντολή η εκτελεστική εξουσία στη δικαστική".

Σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και την κριτική που άσκησε για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ  ο κ. Καμμένος είπε ότι ο  ίδιος απαντά ως υπουργός σε ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή και δεν έχει γίνει καμία ερώτηση, εκτός από του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για τα εξοπλιστικά. Δεν "ψωνίζω" εγώ, η Βουλή θα αποφασίσει» είπε ο κ. Καμμένος.

«Όταν ο κ. Φίλης επιτέθηκε κατά των Ποντίων τον μπλοκάραμε, όταν επιτέθηκε κατά της Ορθοδοξίας, τον μπλοκάραμε, θα ξαναμπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας» είπε και συμπλήρωσε οτι με τον Πρωθυπουργό "έχουμε πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουμε".

Όσο για το αν δεν γινόταν ανασχηματισμός θα ζητούσε ο ίδιος τη δίωξή του από το υπουργείο Παιδείας και αν θα έριχνε την κυβέρνηση όπως είχε απειλήσει, τόνισε: "Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικής. Ο κ. Φίλης ήρθε σε σύγκρουση και με τον Ποντιακό Ελληνισμό και με την Εκκλησία. Ο πρωθυπουργός παρενέβη με τον Αρχιεπίσκοπο κι έληξε το θέμα"...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: