16.2.17

Γιατί στην Ευρώπη δεν μας παίρνουν (βασικά τη ΝΔ) στα σοβαρά...

Στη χθεσινή ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχεδόν όλοι έσταζαν μέλι για τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας.

Όχι μόνο η...
αριστερά και οι Σοσιαλιστές (ο πρόεδρος τους είχε καταγγείλει δριμύτατα τον Σόιμπλε για την ομηρία της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ) ή ακόμη και οι συνήθως εχθρικοί Φιλελεύθεροι, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις που παρέθεσε τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και ζητώντας να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Στο ίδιο κόμμα δηλαδή που ανήκει και η ΝΔ. Ε λοιπόν όσοι ευρωβουλευτές της τελευταίας πήραν το λόγο, ήταν οι μόνοι που απέδωσαν τις ευθύνες για την καθυστέρηση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Χωρίς φυσικά τη παραμικρή αιχμή στον κ. Σόιμπλε και τις τρικλοποδιές του, στις οποίες αναφέρονται με υποτιμητικούς τίτλους «δικτάτορας», «υπονομεύει την ευρωζώνη» ακόμη και γερμανικές εφημερίδες.

Και καλά η κριτική των ευρωβουλευτών της ΝΔ στην ελληνική κυβέρνηση, όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια αντιπολίτευση πρέπει να κάνουν.

Το θέμα είναι ότι οι ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισαν τις ομιλίες τους ζητώντας εκλογές. Μπορούν να μας πάρουν στα σοβαρά όταν στην ελληνική κρίση παίζεται το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά εμφανίζονται κάποιοι Έλληνες, εκτός τόπου και χρόνου, που ζητάνε κάθε τόσο εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης;

Ακόμη και οι συντηρητικοί με τους οποίους μίλησα τραβάνε τα μαλλιά τους και ρώτησα για αυτό στην Ολομέλεια τον Γ. Κύρτσο (στο βίντεο που ακολουθεί). Η απάντηση ήταν με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά: χθες ήταν του Αγίου Βαλεντίνου...

Στ. Κούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: