4.2.17

Γαλλία: Εκτός β' γύρου ο Φιγίον...

σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση...

Εκτός του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας κινδυνεύει να μείνει ο υποψήφιος του κεντροδεξιού κόμματος, Φρανσουά Φιγίον, σύμφωνα με...
νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου BVA.

Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πλήττεται από το σκάνδαλο διαφθοράς της συζύγου του, συγκεντρώνει μόλις το 18% έως 20% των ψήφων, έναντι 21% - 22% του ανεξάρτητου υποψήφιου, Εμμανουέλ Μακρόν, και 25% της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Το σκάνδαλο διαφθοράς και η δημοσκοπική καθίζηση του Φιγιόν έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της γαλλικής κεντροδεξιάς, με αρκετές «φωνές» να ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν μέχρι πρότινος, ως ακλόνητο φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας, αφού φαινόταν να περνά άνετα στον β΄ γύρο και να επικρατεί κατά κράτος της Μαρίν Λε Πεν.

Όσον αφορά τον β’ γύρο των εκλογών, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, προβάδισμα για τον πρωθυπουργικό θώκο διαθέτει ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποιος συγκεντρώνει το 66% των ψήφων έναντι 34% της Μαρίν Λε Πεν...

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: