26.2.17

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κι όμως ή αλλάζει ή βουλιάζει…


Από μακριά όλα φαίνονται καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο βασικός αντίπαλός του χάνει έδαφος, οι υπόλοιποι έχουν...
προβλήματα και ο ίδιος σαρώνει στις δημοσκοπήσεις. Συνεπώς  έχει κάθε λόγο να ζητάει άμεσες εκλογές, ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση- ίσως και αυτοδύναμα, όπως λένε κάποιοι.

Ωστόσο αυτή η εικόνα ξεγελάει . Ηδη  διαμορφώνεται μια αντίφαση ανάμεσα στην καλή πορεία του κόμματος και  στην προσωπικότητα  του επικεφαλής του. Όσο περνάει ο καιρός -και παρότι οι δημοσκόποι μεταφέρουν διαρκώς ψηφοφόρους από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ  στην κάλπη της ΝΔ -το προφίλ του Κυριάκου θολώνει και πάντως δεν έχει την αρχική λάμψη του «εκσυγχρονιστή» της Κεντροδεξιάς.

Το έλλειμμα ηγετικότητας που είχαν επισημάνει πολλοί  κατά τη θριαμβευτική εκλογή του, συζητείται τώρα ανοιχτά ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ και η προφανής επικοινωνιακή αδυναμία του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζεται  ευρέως. Το πολιτικό κύρος του αποδυναμώνεται διαρκώς καθώς οι χειρισμοί του στα κρίσιμα πολιτικά θέματα οδηγούνται συχνά  σε  άδοξο τέλος.  Κανέναν απο τους στόχους του έναντι της κυβέρνησης  δεν πέτυχε ως τώρα και   η λαϊκή δυσαρέσκεια   οφείλεται στην απογοήτευση απο τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην ακτινοβολία του αντιπάλου του.

Στον ευρωπαϊκό χώρο κανείς -κανείς όμως- δεν τον αντιμετωπίζει ως εν αναμονή Πρωθυπουργό, καθώς σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν υπάρχει σενάριο κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα. Επιπλέον κάποια θέματα που τον αφορούν προσωπικά αρχίζουν να αναδεικνύονται σαν Αχίλλειος Πτέρνα της ΝΔ...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γ. Λακόπουλου πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: