23.2.17

Γιατί φαγώθηκαν μερικοί...


...που ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης αποχαιρέτησε το σκύλο του μέσω Facebook; 

Δεν ξέρω πώς είναι ως πολιτικός (μάλλον καλός πρέπει να είναι σύμφωνα με την αρκετά μεγάλη πλειοψηφία των Κύπριων που τον...
ψήφισαν και δηλώνουν πως θα τον ψηφίσουν και πάλι) όμως μ' άρεσε πολύ το status update που ανέβασε στο Facebook. 



Ήταν ένα status μετρημένο, αξιοπρεπές κι ανθρώπινο. Πολλές αντιδράσεις όμως, δεν ήταν και τόσο ανθρώπινες, και ξαναβγήκε στην επιφάνεια η κόντρα μεταξύ φιλόζωων και αυτών που λένε στους φιλόζωους «νοιάζεστε πιο πολύ για τα ζώα παρά για τους ανθρώπους»

Το τι γίνεται στα σχόλια το πήρα χαμπάρι απ' τον Stelios Pallas που γράφει: «από κάτω έχουν μαζευτεί ένα σωρό που τον εγκαλούν υποδεικνύοντας του, με το ανάλογο πατερναλιστικό -δηλαδή σιχαμερό ύφος-, να αγαπήσει πρώτα τους ανθρώπους και μετά τα ζώα. Τόση μιζέρια και εμπάθεια δεν την περίμενα και από την Κύπρο.»

Να πέντε απ' τα σχόλια αυτού του στυλ:   

*Στον κόσμον σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι και ούτε μας μιάζη τον σκύλο θα δούμε τωρα ;   

*Σκεφτειτε τους ανθρωπους και μετα τους σκυλους   

*Επεθανατε τον τζιε τουτον κυριε προεδρε? Ε σας εφταναν οι ανθρωποι εφτεξασας και τα ζωα τωρα   

*Δεν ειδα δημοσιευση (οχι μονο απο εσας) να λέει: «ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΖΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ!!!!»   

*ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΥΡΕΑ ΜΟΥ! ΑΥΤΟΚΤΩΝΗΣΑΝ Ή ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

Δανείζομαι τα λόγια του Στέλιου, που είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά: «Για τους ιδιοκτήτες ένα κατοικίδιο είναι μέλος της οικογένειας τους και η αγάπη προς ένα ζώο δεν αναιρεί την αγάπη και το ενδιαφέρον προς τον άνθρωπο. Μάλιστα αυτός που μπορεί να κακοποιήσει ένα ζώο, που εκ των πραγμάτων είναι ανυπεράσπιστο, σίγουρα θα κάνει κακό και σε άνθρωπο όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία.»... 

Άρης Δημοκίδης (lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια: