27.2.17

Φταίνε μόνο οι "καλομαθημένοι με τις Πόρσε";...


Μέσα σ' ένα χρόνο, 1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες σε τροχαία...

Ήταν κινηματογραφικό το δυστύχημα, και υπήρξε και βίντεο και ήταν και τραγική η ιστορία. Νομίζω όμως ότι είναι...
νωρίς, χωρίς να ξέρουμε γιατί ξέφυγε έτσι η Πόρσε, να ρίχνουμε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οδήγησης "στα πλουσιόπαιδα".

Ανασύροντας μια παλιότερη συνέντευξη του Ιαβέρη, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του για να προωθεί την ασφαλή οδήγηση, μαθαίνω ότι μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα. (Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες.) 

"Ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία από 20% μέχρι και 99,5% (πχ. στη Σουηδία), στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%!"

Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29.

Αιτία; Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Ιαβέρης. 

«Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία από 20% μέχρι και 99,5% (πχ. στη Σουηδία), στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%! 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της lifo πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: