23.2.17

Ερήμην... Πολάκη συζητήθηκαν οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ...


Συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, κατά του...
υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τις οποίες διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.00 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτηση του υπουργού στο Facebook.

Ο κ. Πολάκης ήταν απών, δεν τον εκπροσώπησε κανένας δικηγόρος, με αποτέλεσμα η αγωγή να εκδικαστεί ερήμην του.

Για λογαριασμό των εναγόντων μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά, τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της.

Στόχος ήταν, μέσω της ανάρτησης, να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο μάρτυρας, «ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος».

Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός, όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian, που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτήν τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Γεωργιάδη, όπως υπονοείται στην ανάρτηση του κ. Πολάκη.

«Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

Σε δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ στηλίτευσαν την απουσία Πολάκη από το δικαστήριο.

Μιχ. Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλίζει. Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του.

»Ολα τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ. Πολάκης.

»Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές.

»Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στιλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας».

Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρόην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ:

«Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο και να ζητήσει έστω μία συγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός».

Χρήστος Παπαναστάσης, γενικός γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο κ. Πολάκης κρύφτηκε. Δεν εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της. Όφειλε ως υπουργός υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω Facebook».

Η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μαρία Τσίπρα, είπε πως τα επιδικασθέντα θα διατεθούν στα νοσοκομεία και περιμένουν τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: