12.2.17

Κοντονής: Θέατρο του παραλόγου από τους δανειστές...

Κοντονής: Θέατρο του παραλόγου από τους δανειστές
«Οι θεσμοί που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν να μας σώσουν, δεν συμφωνούν για τον τρόπο της σωτηρίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε...
ένα θέατρο του παραλόγου που ενώ η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 80%, είτε ως μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί είτε ως μέτρα που είναι έτοιμα να νομοθετηθούν, οι θεσμοί δεν έρχονται στην Αθήνα ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να γίνουν όλα εκείνα τα θετικά που προσδοκά ο ελληνικός λαός», δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στον Πύργο Ηλείας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού κέντρου Πύργου, τοποθετήθηκε για τα νέα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε παράλογα μέτρα, ούτε μέτρα τα οποία βασίζονται σε δεδομένα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για περισσότερη λιτότητα, για μέτρα κοινωνικά άδικα και κοινωνικά νεοφιλελεύθερα και συντηρητικά κινούνται εκτός του πλαισίου της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015», ενώ στην συνέχεια ο κ. Κοντονής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η κυβέρνηση από την πλευρά της υλοποίησε αυτά τα οποία είχε συμφωνήσει και περιμένει από τους θεσμούς να πράξουν τα αντίστοιχα δηλαδή να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και επιτέλους η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και με την βεβαιότητα ότι αφήνει πίσω μια σκοτεινή περίοδο η οποία προκλήθηκε από λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ακολούθως ο κ. Κοντονής έστρεψε τα πυρά του κατά των διεθνών συντηρητικών κύκλων λέγοντας ότι «σκοπός τους ήταν η φθορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διότι αποτελούσε ένα πρότυπο διαφορετικής διακυβέρνησης κι όχι μονόδρομου για όλους τους λαούς της Ευρώπης και μετά την εκλογή επιτυχία υπήρχε ένα άλλος άνεμος για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το σχέδιο τους να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πετύχουν», επεσήμανε ο κ. Κοντονής, ενώ ακόμα δήλωσε ότι «πήραμε μέτρα που μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει κοινωνικά άδικα, αλλά ήταν εκείνα τα μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την χώρα στο τέλος αυτής της περιπέτειας, συγχρόνως όμως η κυβέρνηση της αριστεράς έδωσε την δυνατότητα στους φτωχούς συμπολίτες μας να σταθούν όρθιοι».

Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε πετύχει πλεόνασμα 3% για το 2015, ενώ η κυβέρνηση μας πέτυχε πλεόνασμα 0,25%. Για το 2016 είχαν συμφωνήσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% εμείς πετύχαμε 0,5% για το 2017 είχαν συμφωνήσει το ίδιο και εμείς πετύχαμε πλεόνασμα 1,75% και τέλος για το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα που είχαν συμφωνήσει ήταν 4,2% και εμείς το περιορίσαμε στο 3,5%», ενώ για το ίδιο θέμα τόνισε ότι «αν είχαν μείνει τα πλεονάσματα της προηγούμενης κυβέρνησης θα είχαμε μέτρα 20 δισ. ευρώ επιπλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: