12.2.17

Αν δεν υπήρχε ο Φίλης, ο Τσίπρας θα έπρεπε να τον… εφεύρει!..

Η ομιλία του Νίκου Φίλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αίσθηση και τις αντιδράσεις που θα περίμενε κανείς. Ο...
πρώην υπουργός Παιδείας, με βαθιά γνώση του κομματικού μηχανισμού και ευρείες συμπάθειες στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποιήθηκε σε πολλά θέματα από την κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Άλλοι του καταλόγισαν προσωπική πικρία, άλλοι… γκρίνια. Εκείνο ωστόσο που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι, ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο Νίκος Φίλης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να τον… εφεύρει. Υπό την έννοια ότι, η κριτική στάση του Νίκου Φίλη λειτουργεί ως βαλβίδα ασφαλείας και εκτόνωσης, για κομματικά στελέχη και κοινωνική βάση, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης, με την πολιτική επιχειρηματολογία του, λειτουργεί προωθητικά για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, θυμίζοντας το μοντέλο με το οποίο έχουν πορευτεί επί σειρά πολλών ετών τα μεγάλα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Κυρίως το ΠΑΣΟΚ.

Εκτονώνει την κριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και… φρενάρει διαρροές, ενόψει και των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. Μια παράμετρος που, όπως συμβαίνει συνήθως, αδυνατούν να κατανοήσουν οι περισσότεροι αναλυτές...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: