24.2.17

Για παρερμηνεία των δηλώσεων Γιούνκερ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιούνκερ
...μιλούν στην Κομισιόν...
Σε παρερμηνεία της απάντησης που έδωσε ο πρόεδρος Γιουνκέρ σχετικά με την εφαρμογή του...
κοινοτικού κεκτημένου και της χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ στην εφαρμογή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και θεσμών αποδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Πρόκειται για παρερμηνεία της απάντησης του Προέδρου και παρανόηση σχετικά με το τι είναι το κοινοτικό κεκτημένο», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής. Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν από τους πρώτους που υποστήριξε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε κοινή δήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, αλλά και στο ίδιο το κείμενο της απάντησης».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως «η Επιτροπή διεξήγαγε στο παρελθόν μια αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων του μνημονίου και εξασφάλισε πως υπάρχει μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που εργάζεται ακριβώς σε αυτά τα ζητήματα, και πιστοποιούν ακριβώς την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και των βέλτιστων πρακτικών».

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως «πρόκειται για σοβαρή παρανόηση και παρερμηνεία, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάστηκε κάπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: