23.2.17

Παραδίδεται στην κοινωνία...

παρουσία του πρωθυπουργού το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρ. Στ. Νιάρχος...

Απευθείας μετάδοση...

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, παρόντος του πρωθυπουργού, υπουργών, φορέων και καλλιτεχνών πραγματοποιείται η...
επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο και το κοινό.

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Λυρικής πραγματοποιείται  η τελετή παράδοσης του έργου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους οργανωτές, θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορό, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις και πολλές εκπλήξεις. Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, τον Πύργο Βιβλίων, τον Φάρο και το Ξέφωτο. Η γιορτή θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά και dj set από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή).
Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Για «επαναπροσδιορισμό της σχέσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης με την ελληνική κοινωνία και την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα», έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Φίλιππος Τσιμπόγλου. «Διαμορφώνουμε ένα ζωντανό οικοσύστημα έρευνας, δημιουργίας και καινοτομίας που θα υποδεχτεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να διαβάσει, να μάθει, να πειραματιστεί σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις» πρόσθεσε.

Για «κομβική στιγμή» μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Γιώργος Κουμεντάκης υποστηρίζοντας πως «είναι αναγκαίο να έρθουμε και οι τρεις φορείς κοντά κρατώντας την αυτονομία μας, είναι μια σπουδαία ευκαιρία για γόνιμη συνεργασία, με σταθερό βλέμμα στο μέλλον και τις επόμενες γενιές». «Είμαστε υπερήφανοι που παραδίδουμε το ΚΠΙΣΝ στον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, με τις υψηλότερες προδιαγραφές και προσδοκίες» σημείωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΝ.

Παρέχεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρών λεωφορείων από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., που ξεκινούν ανά μισή ώρα από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), κάνουν στάση στον σταθμό Συγγρού - Φιξ και καταλήγουν στο ΚΠΙΣΝ, το οποίο διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης 1.000 θέσεων στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη. Επιπλέον διατίθεται χώρος στάθμευσης και στο γήπεδο του Tae Kwon Do, όπου υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο Κέντρο...


left.gr, avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: