23.2.17

Μega: Πρόοδος στις συζητήσεις για το business plan...


Σκοτάδι για τα χρήματα των εργαζομένων...

Πρόοδος στις συζητήσεις των μεγαλομετόχων του Mega με τις τράπεζες για το νέο business plan του σταθμού, έχει...
σημειωθεί τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, κανένα ουσιαστικό βήμα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της εξόφλησης των 8 χρεωστούμενων μισθών στους εργαζόμενους.

Εκ μέρους της Alpha Bank, που έχει συντονιστικό ρόλο στην υπόθεση των δανείων του καναλιού, ο κ. Αθανασοπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι υπάρχει πρόοδος στη διαπραγμάτευση για το business plan και ότι αύριο θα στείλει επιστολή στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με τις παρατηρήσεις των τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή δεδουλευμένων, είπε ότι παρά τις προσπάθειες, δεν είναι άμεσα εφικτή. Την προσεχή Τρίτη θα συναντηθεί ο ίδιος μαζί τους για να τους ενημερώσει για ό,τι νεότερο υπάρχει.

Οι νομικοί σύμβουλοι των ενώσεων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών περιμένουν να οριστεί συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με στόχο να διαμορφώσουν από κοινού νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πληρώνουν τους εργαζόμενους. Τη ρύθμιση αυτή έχει υποσχεθεί ο Νίκος Παππάς για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, όπως εκείνοι του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι του Mega θα μπλοκάρουν τη μετάδοση διαφημίσεων και στη θέση τους θα εμφανίζεται κάρτα με το αίτημα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους. Αυτό δεν θα γίνει μόνο αν μπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: