23.2.17

«Χρειάζεται ώθηση για συμφωνία έως το Eurogroup»...

Βάλντις ΝτομπρόβσκιςΑισιόδοξος πως Αθήνα και δανειστές θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Μαρτίου, όπου...
έτσι κι αλλιώς είχαν παραπέμψει τον τελευταίο καιρό Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εμφανίστηκε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι CΝΒC ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε συγκεκριμένα πως το ελληνικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί ακόμα και τον επόμενο μήνα και ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι εντός στόχου.

Ωστόσο, ο ίδιος διαμήνυσε πως μια «τελική ώθηση» από τους αξιωματούχους θα μπορούσε να εξασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ακόμη και πριν την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια τελική ώθηση από τους θεσμούς της ΕΕ, από το ΔΝΤ, από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε να μπορεί να επιλυθεί έως το επόμενο Eurogrou».

Μπορεί να εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «είμαστε σε θέση να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση σε σύντομο διάστημα», αλλά τόνισε πως περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι «ιδιαιτέρως αντιπαραγωγική» και δημιουργεί τον κίνδυνο η Ελλάδα να υποχωρήσει και πάλι σε «χρηματοοικονομική αστάθεια», δήλωσε.

Θυμίζουμε στο Eurogroup της Δευτέρας ΔΝΤ και Γερμανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη νομοθέτηση πρόσθετων προληπτικών μέτρων από την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστούν τα πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, επιδιώκοντας παράλληλα τη μείωση των συντάξεων, του αφορολογήτου, και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο τελικά θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, αφού χθες η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ συμφώνησε με την Γερμανίδα καγκελάριο ότι το χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα πριν από το 2018...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: