24.2.17

LIVE: Ο Αλ. Τσίπρας απαντά για το Eurogroup...

Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης ΛεβέντηςΣε απευθείας μετάδοση από την Ολομέλεια ο πρωθυπουργός ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπεία για την...
πορεία της διαπραγμάτευσης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για το πρόσφατο Eurogroup, την τρέχουσα αξιολόγηση και τα νέα μέτρα:

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει και να εξηγήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, απόρροια της οποίας είναι η έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα, με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τα βήματα προς τη συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο συγκεκριμένα μέρη (ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ).

Εναπόκειται συνεπώς στη γερμανική πλευρά να κάνει με τη σειρά της σαφή βήματα ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και ως προς το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, σημείωναν οι ίδιες πηγές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: