28.3.17

Κοινωνικό επίδομα σε 328.220 ωφελούμενους σήμερα...

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για...
τους δικαιούχους των οποίων η αίτηση κατατέθηκε και εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει κατ’ εξαίρεση, με πίστωση ολόκληρου του ποσού στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι και όχι εξ ημισείας στον τραπεζικό λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, όπως θα πραγματοποιείται εφεξής.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι πάνω από 31 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν σε συνολικά 142.087 δικαιούχους.

Τονίζεται ότι η κάρτα εκδίδεται στο όνομα ενός δικαιούχου αλλά το επίδομα καλύπτει περισσότερα άτομα/ωφελούμενους και άρα η πρώτη καταβολή του ΚΕΑ αφορά ουσιαστικά 328.220 ωφελούμενους.

Το αρμόδιο υπουργείο καλεί τους δικαιούχους να απευθύνονται αποκλειστικά στην τράπεζα με την οποία έχουν επιλέξει να συνεργαστούν και υπενθυμίζει πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr/), που ξεκίνησε τη λειτουργία της την 1η Φεβρουαρίου 2017, θα παραμείνει ανοιχτή προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε ότι τα τελευταία στοιχεία για το ΚΕΑ έδειξαν ότι έχουν εγκριθεί σχεδόν 160.000 αιτήσεις και ότι το πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης αφορά συνολικά 366.000 ωφελούμενους, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: