28.3.17

Ετοιμαζόμαστε για συστηματική εκπαίδευση...

στα σχολεία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου...

Βίντεο...

Την ανείπωτη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου...
τέσσερα νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ ένα ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη.

Η Ολομέλεια της Βουλής κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης, και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους.

«Πρόκειται για τραγική στιγμή για τις οικογένειες και τους φίλους των παιδιών αυτών» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Βουλής για την σύσταση προανακρατικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά.

«Ήδη υπάρχουν στο Δημοτικό και την Α’ τάξη του Γυμνασίου, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, τέτοιου είδους μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε δημόσια τοποθέτηση μετά από συνεργασίες, αλλά έγινε το δυστύχημα και δεν θέλαμε να φανεί ότι θέλαμε να κεφαλαιοποιήσουμε τέτοιου είδους πράγματα», σημείωσε.

«Ετοιμαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό για συστηματική εκπαίδευση στα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής. Θα γίνει συνεδρίαση και στο υπουργείο για το θέμα αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: