31.3.17

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπουργείου ΨΗΠΤΕ με Ανοικτό Πανεπιστήμιο...


Ν. Παππάς: «Προχωρούμε σε μια άκρως σημαντική “συμμαχία”. Μαζί με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στο “αύριο”...

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο...
Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθηγητής Βασίλειος Καρδάσης, συνυπέγραψαν σήμερα -στην έδρα του Υπουργείου- Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δύο φορέων.

Συνοπτικά, στόχους της συμφωνίας αποτελούν:

1. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δράσεων σχετικών με την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Αναλφαβητισμού και την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων.
2. Η απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων από μέρους μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, ως εφοδίων -μεταξύ άλλων- για την απασχόλησή του στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, καθώς και για τη χρήση των διαθέσιμων διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών.
3. Η μείωση της τεχνοφοβίας και η αύξηση της κατανόησης θεμάτων ασφάλειας και προστασίας, αλλά και ηθικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.
4. Η ενίσχυση της αποδοτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου και συναφών νέων ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι στόχοι αυτοί θα υλοποιηθούν μέσω σειράς δράσεων, οι οποίες –ενδεικτικά- περιλαμβάνουν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα στους ενδιαφερόμενους εκ μέρους του ΕΑΠ, καθώς και την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων.
Δεδομένης της τεχνογνωσίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συμμετάσχει στην παροχή ανοικτής και ευέλικτης μάθησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ατόμων που ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες (μη εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, νέοι χωρίς πρόσβαση σε ανώτερη παιδεία, ηλικιωμένοι, μετανάστες κ.λπ.), καθώς και την κάλυψη σημαντικού μέρους του πληθυσμού με τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική διασπορά και το μικρότερο κόστος.
Η υλοποίηση των δράσεων θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Διαπιστώνοντας τη μεγάλη και άμεση ανάγκη βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού της χώρας μας, όπως αυτή προκύπτει από τις επιδόσεις της Ελλάδας που την κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού “Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI)”, προχωρούμε σε μια άκρως σημαντική “συμμαχία”. Μαζί με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στο “αύριο”, εκπληρώνοντας την υποχρέωση της Πολιτείας για ίσες ευκαιρίες σε όλους. Με την παρούσα δράση ανοίγουμε δρόμο για την ψηφιακή ανάπτυξη, συμβάλλουμε στη συνολική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας και επιμένουμε: κανείς δεν θα μείνει πίσω, μόνος του»...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: