20.3.17

Χαμηλώνει τους τόνους για Μητσοτάκη...

Βαγγέλης Μεϊμαράκης
... τους ανεβάζει για Τσίπρα...
«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και...
θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση». Με τη φράση αυτή αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησε να διαλύσει τα σύννεφα που είχαν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τις δηλώσεις του για «τζάμπα μάγκες στη Ν.Δ.» που δεν ψηφίζουν τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Ο νυν και ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. είχαν συνάντηση για παραπάνω από μία ώρα και όταν ολοκληρώθηκε οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μεϊμαράκη αν τα βρήκαν μεταξύ τους.

«Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με τη Σκάρλετ αλλά του είπα ότι ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».

Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά: τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν».

Από τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη φάνηκε ότι άλλαξε στάση και στη θέση του για διακομματική συνεννόηση και συγκρότηση «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης».

«Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε (σ.σ. τα μέτρα). Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα «γαλάζια» στελέχη. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», είπε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: