21.3.17

Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά «να υπογράψει» τα μέτρα και η ΝΔ!...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαπεν
Σε μια αποκάλυψη, σχετικά με το ΔΝΤ, προχώρησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε δηλώσεις του στο...
περιθώριο του Ecofin της Τρίτης, καθώς, όπως είπε, το Ταμείο ζητά τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας που αφορά τη μεταπρογραμματική περίοδο, δηλαδή μετά το 2019 και σχετίζεται με τα δημοσιονομικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% στο μεσοπρόθεσμο.

Όπως είπε ο Γάλλος υπουργός, το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις, με τον ίδιο να εκφράζει την απορία του σχετικά με το αν δύναται το ΔΝΤ να ζητάει μια τέτοια δέσμευση, η οποία θα ήταν πρωτοφανής ακόμα και για τη Γαλλία. 

Συνεχίζοντας ο Μισέλ Σαπέν είπε, πως, «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να δει να γίνεται κυβέρνηση.

Αφού είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο Μισέλ Σαπέν προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τις διαρκείς καθυστερήσεις.  

Τέλος ο σύντομα απερχόμενος Γάλλος υπουργός έκανε λόγο για εμμονές από τη πλευρά του ΔΝΤ στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: