21.3.17

Συνεργάτες του μακελάρη του Βερολίνου στα χέρια των τουρκικών αρχών...

Συνεργάτες του μακελάρη του Βερολίνου στα χέρια των τουρκικών αρχών [εικόνες] Τρεις ύποπτοι που συνδέονται, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, με τον τζιχαντιστή που έσπειρε τον θάνατο και τον...
τρόμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία συνέλαβε τους λιβανέζικης καταγωγής Γερμανούς υπηκόους Μοχάμαντ Αλί Χαν, Γιουσέφ Νταρβίτς και Μπιλάλ Γιοσέφ Μαχμούντ μετά από πληροφορίες ότι θα προσπαθούσαν να πάνε στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.



Ο Τυνήσιος Άνις Άμρι έπεσε μ’ ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας στις 19 Δεκεμβρίου 2016 σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 49.





Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε την επόμενη μέρα το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος».

Η σύλληψη των υπόπτων συνεργατών του Άμρι έρχεται μια εβδομάδα αφότου έπεσε στα χέρια των αρχών στη Σμύρνη ένας άλλος τζιχαντιστής, ο άνθρωπος που φέρεται να διέταξε την επίθεση στο Βερολίνο.



Ο ιορδανικής καταγωγής Γερμανός υπήκοος με τα αρχικά W.D. έφθασε στην Τουρκία με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα μετά την επίθεση, αναφέρει η Χουριέτ.

Από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του Άνις Άμρι προέκυψαν κάποια ονόματα υπόπτων που ήσαν στην Τουρκία. Στις 11 Μαρτίου ένας Σύρος τζιχαντιστής με τα αρχικά M.A.K., που πιστευόταν ότι βρισκόταν και αυτός στη Σμύρνη συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο M.A.K. είπε ότι πήγε στη Σμύρνη με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα κι από κει στην Ευρώπη για να κάνει επιθέσεις...

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡ/Ηurriyet)



Δεν υπάρχουν σχόλια: