18.3.17

Όποιος αργεί 3 λεπτά απολύεται...

Εργασιακός Μεσαίωνας στην Πάτρα...

Αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι σε...
επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του ενδύματος στην Πάτρα, με τους ιδιοκτήτες της να εφαρμόζουν τους δικούς τους εργασιακούς νόμους.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης εμπνευσμένοι ενδεχομένως από άλλα καθεστώτα έχουν καταρτίσει και θέσει σε ισχύ τον δικό του κανονισμό εργασίας, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί λάμπουν δια της απουσίας τους.

Στο «δεκάλογο» της εργοδοσίας, τον οποίο όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει απολύεται περιλαμβάνονται τα εξής αδιανόητα:
Όποιος εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά στη δουλειά αυτομάτως του παρακρατείται ένα μεροκάματο.

Εάν ο εργαζόμενος αργήσει και δεύτερη φορά πάνω από τρία λεπτά να προσέλθει στη δουλειά του παρακρατείται και δεύτερο μεροκάματο.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά για Τρίτη φορά τότε η επιχείρηση έχει δικαίωμα να τον απολύσει.

Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να πάει μόνο μία φορά στη διάρκεια του οκταώρου στην τουαλέτα !!!

Στα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τα οποία είναι απορίας άξιο πως δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι η υποβολή στο μαρτύριο της ορθοστασίας των εργαζομένων και η απαγόρευση να μιλήσουν στο κινητό, ακόμα και με την οικογένεια τους, έστω κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αποκορύφωμα όλων αυτών το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεωθεί να επιστρέφουν την επιπλέον αποζημίωση που λαμβάνουν για τις αργίες και Κυριακές που καλούνται να δουλέψουν, αμέσως μόλις τα χρήματα μπουν στο λογαριασμό τους...

Πηγή: patrastimes.gr, aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: