19.3.17

Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα μπορούσε να είχε κλείσει, αν λέγαμε «ναι σε όλα»...

...όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση...
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο ''Ακραίως'' και τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σχολιάζοντας το αλαλούμ στον ΕΦΚΑ τόνισε ότι...
''αυτό έχει να κάνει με την αθλιότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε ενάμισι χρόνο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Όταν τα λέγαμε, μας λέγανε άλλα. Αυτά που ακούμε είναι για να γελάει κανείς. Δεν μπορεί να λυθεί το ασφαλιστικό με τη λογική που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση''.

Σε σχέση με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού υπογράμμισε ότι ''είναι ευχαριστημένος από την μεταρρύθμιση του να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που θέλουν βελτίωση''.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση τόνισε ότι ''γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη πότε θα τελειώσει. Θα μπορούσε να κλείσει πολύ εύκολα. Αν κάνουμε ότι έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Να λέμε ''ναι σε όλα''.

Την ίδια στιγμή σημείωσε τα ''αγκάθια'' που υπάρχουν: ''Αντιστάσεις υπάρχουν στο αφορολόγητο, στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο. Αυτά δημιουργούν αντιθέσεις και αντιδράσεις και μεταξύ των Θεσμών, γιατί άλλες θέσεις έχουν οι Ευρωπαίοι και άλλες το ΔΝΤ''.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι αύριο στο Eurogroup ''Περιμένουμε αύριο τους εταίρους να επιμείνουν στην αλλαγή της πολιτικής που έχει ξεκινήσει, ενώ ερωτώμενος για τα αντίμετρα που θα πάρει η κυβέρνηση, δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτά''.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών μίλησε για τα δημόσια έργα τα οποία ''ξεπάγωσαν'' μετά από χρόνια: '' Το έργο στο Καστέλι είναι προυπολογισμού 20 εκατ. είχαμε ανταπόκριση μετά από 15 χρόνια. Το ίδιο και στο Θριάσιο, μετά από 16 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις έργα καλοσχεδιασμένα, μπορείς να προχωρήσεις.Τα έργα οριστικά κλείνουν τον Αύγουστο. Ο προγραμματισμός είναι να  μπούμε στο 2018 με συμβασιοποιημένα πάνω από 4 δισ.'' 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: