24.3.17

Λονδίνο: Δυο νέες συλλήψεις...

Λονδίνο: Δυο νέες συλλήψεις μετά την επίθεση έξω από το Κοινοβούλιο - MediaΗ βρετανική αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες "σημαντικές" συλλήψεις τη χθεσινή νύχτα στο πλαίσιο της έρευνας για την...
επίθεση στο Λονδίνο, και ανακοίνωσε ότι το όνομα που είχε ο δράστης κατά τη γέννησή του είναι 'Αντριαν Ράσελ 'Ατζαο.

Οι συλλήψεις αυτές αυξάνουν σε 9 τον αριθμό των προσώπων που τελούν υπό κράτηση, δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι στους δημοσιογράφους, δύο ημέρες μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους, εκτός του δράστη. Η μια σύλληψη έγινε στα Γουέστ Μίντλαντς και η άλλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. "Τώρα έχουμε εννέα άτομα που παραμένουν υπό κράτηση, και μια γυναίκα που αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση", διευκρίνισε.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που είναι πίσω από την επίθεση, ονομαζόταν Χαλίντ Μασούντ, γεννήθηκε στη Βρετανία, προσηλυτίστηκε το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε αρκετά ψευδώνυμα. Η αστυνομία προσπαθούσε να διαπιστώσει αν άλλοι τον κατηύθυναν.

"Η έρευνά μας επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινήτρων του, πώς επιχείρησε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες του", είπε ο Ρόουλι. "Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη καμιά απόδειξη όσον αφορά περαιτέρω απειλές, καταλαβαίνετε την αποφασιστικότητά μας να μάθουμε εάν ο άνδρας έδρασε εντελώς μόνος του, επηρεασμένος ίσως από την προπαγάνδα των τρομοκρατών, ή αν άλλοι τον ενθάρρυναν, υποστηρίζοντας ή κατευθύνοντάς τον".

Ο Ρόουλι είπε ότι ο δράστης της επίθεσης προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων συνολικά. Δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τρίτος φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: