20.3.17

«Δείξτα αγόρι μου…»

«Δείξτα αγόρι μου…»O κανονισμός επιτρέπει να τα δείξεις, αλλά απαγορεύει να τα πιάσεις...

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την άσεμνη χειρονομία του Πέλκα και στέκεται στην υποκρισία όλων όταν σε ανάλογες περιπτώσεις παίκτες έχουν γίνει είδωλα για μια αντίστοιχη κίνηση.    

Γίναμε σοφότεροι και...
αυτό το απόγευμα στην Τούμπα… Μάθαμε πράγματα τα οποία δεν ξέραμε. Αυτό είναι το χρήσιμο μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα. Να κερδίζεις πράγματα από ένα ακόμη 90λεπτο το οποίο παρακολουθείς…

Μάθαμε και θυμηθήκαμε πόσο ωραία είναι τα ματς όταν στις κερκίδες βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων… (Και όμως! Στην Τούμπα το είχαμε ξεχάσει αυτό).

Σοφότεροι δεν γίναμε από την εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό περιμέναμε και αυτό είδαμε. Μία μάχη που θα κρίνονταν σε λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε παραπάνω καλά διαστήματα από τον δυνατό Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερες φάσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια και επειδή το «πάλεψε» μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων, δικαιώθηκε.
Από εκεί και πέρα μάθαμε ότι σε αυτή τη χώρα, ακόμη και οι ψηφοφορίες MVP σε  ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μπορεί να βγάλουν… ότι να ναι! (Χθες ανακοινώθηκε ότι ψηφίστηκε ο Μπίσεσβαρ!)
Αυτό που ξέραμε και είδαμε γι’ ακόμη μία φορά, είναι και το ότι τα ματς με τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, δεν κρίνονται ούτε στο 93:57΄!
Στο τέλος και αφού έγινε το 1-0 μάθαμε και κάτι άλλο από τους πανηγυρισμούς: Όταν ένας παίκτης πανηγυρίζει και δείχνει τα γεννητικά του όργανα (όπως έκαναν Γκαρσία, Αραβίδης, Λέτο, Κασάμι, Γκαλέτι και εκατοντάδες άλλοι…) τότε είναι… μεγάλος μάγκας! Τα δείχνει και γίνεται είδωλο, γιατί είναι πολύ "δυνατός"και όλοι τον θαυμάζουν!
Αν όμως στους πανηγυρισμούς, τολμήσει και τα πιάσει, (με τον ίδιο στόχο πάντα για να δείξει ότι έχει κοχόνες και guts στα δύσκολα) τότε είναι… αλήτης, κατακριτέος και φυσικά λόγω του κανονισμού αποβάλλεται. Γιατί… ο κανονισμός το αναφέρει ξεκάθαρα: «Επιτρέπεται να τα δείξεις, απαγορεύεται να τα πιάσεις…». (Κάπου θα το λέει δεν γίνεται!!Επί τόσα χρόνια όσοι τα δείχνουν δικαιώνονται, αλλά με  τον... άλλο τρόπο ο Πέλκας την «πάτησε»).


Μια κίνηση-χειρονομία που επιβραβεύει η ποδοσφαιρική κοινωνία, (όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες) τόσες και τόσες φορές! Γιατί άραγε; 
Μία χειρονομία για την οποία στο τέλος διαφώνησαν ακόμη και πατέρας με υιό Σαββίδη! Ο μπαμπάς άσκησε κριτική στον παίκτη, ο γιος τον επιβράβευσε! Ο ένας… «γιατί αγόρι μου το έκανες αυτό» και ο άλλος… «δείξτους αγόρι μου τι έχεις…».
Για να το σοβαρέψω… Αυτή η στιγμή του Πέλκα σημάδεψε τον αγώνα. Η κίνηση, το γκολ στον χρόνο που απέμενε, ο πανηγυρισμός και όλη η σημασία των βαθμών για τη συνέχεια της χρονιάς.
Να ξεκαθαρίσω ότι την χειρονομία δεν την επικροτώ. Ήταν μία κακή, άσεμνη και κακόγουστη χειρονομία. Λάθος λοιπόν…


 
Αλλά…
Με βάση αυτό που είδαμε και αυτά που έλεγε, το πρώτο και απόλυτα ξεκάθαρο συμπέρασμα είναι ότι δεν έκανε κάτι απευθυνόμενος στους αντιπάλους. Αποκλείεται! Δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι 1000% βέβαιο.
Το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για… εν βρασμώ ψυχής κίνηση. Κακώς την έκανε, αλλά εκείνη την στιγμή ως σκόρερ… ήταν αλλού.  
Στο τέλος, Πέλκας και Ίβιτς μίλησαν για τη σημασία της χειρονομίας, μας έδωσαν να καταλάβουμε το νόημά της. Μετά και από αυτά φθάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε πώς ο Πέλκας είναι κατηγορούμενος, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, όλος ο κόσμος επιβραβεύει αυτόν που τα δείχνει… (Για εμένα καλώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ κατηγορείται. Οι άλλοι δεν ξέρω γιατί αποθεώνονταν...). 
Πώς γίνεται αυτό; Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος να κατηγορεί τον ένα και να θαυμάζει όλους τους άλλους που σήμερα θυμηθήκαμε;


 
* Δηλαδή… αλήθεια τώρα; Είχαμε καμιά 100αριά μηνύματα αντίδρασης στο κείμενο που γράφτηκε Πέμπτη πρωί, για το ότι ο Ολυμπιακός είναι ο ιδανικότερος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο; Και μετά από αυτά τα ειρωνικά-αντιδραστικά μηνύματα τι έγινε; Ήρθαν άλλα δύο 90λεπτα για να δικαιώσουν 100% το κείμενο…  Το Μπεσίκτας (δέκα παικτών)- Ολυμπιακός 4-1 και το Παναθηναϊκος-Ολυμπιακός (μίας τελικής) 1-0.
Το γράφω εδώ και μήνες… Σε αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού, έχει μείνει ΜΟΝΟ μία καλή νοοτροπία και ΤΙΠΟΤΑ άλλο!
Σε τρία ντέρμπι δεν έκανε σχεδόν καμία φάση, φυσικά δεν σκόραρε, είναι σύνολο χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα, χωρίς δυνάμεις και ομάδα που πρέπει τώρα να βρει κάποιον άλλο να φορτώσει τις ευθύνες της διοίκησης. Το ανέκδοτο με τις διαιτησίες πάλιωσε (το 50-50 εμπεδώνεται από όλους) Μπέντο και Λεάλι τελείωσαν και η ΠΑΕ μαζί με τους συνεργάτες, πρέπει να ψάξουν άλλο θύμα…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: