28.3.17

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός της Γεωργίας...

Φωτογραφίες eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη Τι συζήτησε με Τσίπρα...

Συνάντηση στο Μαξίμου με τον Γεωργιανό ομόλογό του είχε...
νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ορόσημο για τις σχέσεις της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες του Σένγκεν. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός εξήρε το γεγονός ότι ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας του που έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς βίζα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η ευκαιρία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Γεωργίας με την ΕΕ και την Ελλάδα και θα παίξει καταλυτικό ρόλο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι διμερείς σχέσεις. 

Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέβαλαν αποφασιστικά για να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους πολίτες της Γεωργίας.
 




Για αύξηση του αριθμού των Γεωργιανών τουριστών στην Ελλάδα, μετά «τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος της βίζας», μίλησε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Κβιρικασβίλι

«Η φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες της Γεωργίας» θα δώσει ώθηση στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, τόνισε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Επίσης αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα που υπήρξαν κατά τις επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη στη Γεωργία...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: