16.3.17

Κατάληψη Αλκιβιάδου: Η αστυνομία κατάσχει την αλληλεγγύη;...


Σοβαρές καταγγελίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σχετικά με την εισβολή και την εκκένωση από την αστυνομία, της κατάληψης της οδού Αλκιβιάδου, που εκθέτουν τόσο την αστυνομία, όσο και τα...
υπουργεία του Πολίτη και της Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τα προσωπικά αντικείμενα των προσφύγων πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ η τύχη των τροφίμων, των επίπλων και των δεκάδων ηλεκτρικών συσκευών που υπήρχαν στην δομή αλληλεγγύης αγνοείται...
Ως γνωστόν, μετά από την πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας στο χώρο της κατάληψης όπου λειτουργούσε ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων, οι 127 πρόσφυγες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο (40 εκ των οποίων μικρά παιδιά), εκδιώχθηκαν από τη δομή με σκοπό να φιλοξενηθούν σε «πιο κατάλληλες». Αποτέλεσμα, αρκετοί από αυτούς να βρεθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας στη γειτονική δομή του City Plaza.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη δομή λειτουργούσε με την αρωγή αρκετών απλών ανθρώπων, της ομάδας αλληλεγγύης και προσφοράς με την ονομασία «Παρέα», καθώς και μία ομάδα Ισπανών. Σημειώνεται επίσης πως στον χώρο δεν υπήρχε παρουσία Μη Κυβερνητικής Ομάδας. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, όλα τα προϊόντα που προσφέρονταν στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους ήταν αποτέλεσμα προσφορών και δωρεών με αυτόν το σκοπό.

Την ημέρα που η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο, υπήρχαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών υγιεινής, αρκετά έπιπλα και πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, όπως βραστήρες, σόμπες, φούρνοι μικροκυμάτων, ακόμα και μικρά ψυγεία. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, τα περισσότερα από τα 30 δωμάτια που φιλοξενούσαν τους 127 πρόσφυγες υπήρχε τουλάχιστον μία ηλεκτρική συσκευή, ενώ σε αρκετά υπήρχε μία από κάθε είδος.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες, στο χώρο υπήρχαν επίσης 200 ατομικοί χυμοί, 300 μπουκαλάκια νερό, 300 φρούτα, 250 μπάρες δημητριακών, 20 ψωμιά του τοστ, 10 μαρμελάδες, βούτυρα, λάδι, 300 αυγά, αλλά και κύτες με παιδικά σαμπουάν και μωρομάντηλα, τα οποία παραδόθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα.



φωτογραφία από τα προϊόντα των αλληλέγγυων που παραδόθηκαν στον χώρο προ ημερών 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μηνά Κωνσταντίνου, ΕΔΩ...

πηγη thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: