28.3.17

Αιχμές Πολάκη για την ποινική δίωξη στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Παύλος ΠολάκηςΜε ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφήνει αιχμές κατά του εισαγγελέα που άσκησε την...
ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος τριών υπαλλήλων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τον διαγωνισμό και την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που αρχειοθέτησε το σκάνδαλο Siemens-ΟΣΕ και χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο.

Ο Παύλος Πολάκης υπόσχεται να δώσει νέες «λεπτομέρειες» σήμερα, διαμηνύει πάντως ότι «τα αποστήματα θα σπάσουν και η χώρα θα ξεβρομίσει» όσοι μηχανισμοί κι αν χρησιμοποιηθούν.

Θυμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Αδωνι Γεωργιάδη, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος, Κώστα Τζαβάρα.

Η δίωξη κατά των υπαλλήλων αφορά τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή Διαφθοράς για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. ζητούσαν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, βάζοντας στο πλάνο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψήφιων γιατρών και νοσηλευτών που είχαν αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν, την αδυναμία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

Στην αναφορά τους έκαναν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σχετικά με την επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο, ενώ ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: