23.3.17

Επιδείνωση του κλίματος...

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιδείνωση του κλίματο«βλέπουν» οι CEOs στην Ελλάδα...

Στις 124 μονάδες υποχώρησε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2017, σύμφωνα με...
την τριμηνιαία έρευνα της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).
Η επίδοση του α’ τριμήνου είναι μικρότερη κατά έξι μονάδες έναντι του δ’ τριμήνου του 2016, γεγονός το οποίο αποτυπώνει την αρνητική εικόνα των διευθυνόντων συμβούλων (CEOs) για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Μεταξύ άλλων, η πτώση αποδίδεται στην καθυστέρηση της επίτευξης συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση, η οποία με τη σειρά της, συνεπάγεται την ενίσχυση της αβεβαιότητας και την παράταση της χρονικής διάρκειας επιστροφής στην ανάπτυξη.
Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης σημείωσε πτώση οκτώ μονάδων και διαμορφώθηκε στις 116 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών παρουσίασε μείωση τεσσάρων μονάδων, στις 132 μονάδες.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Νικήτας Κωνσταντέλλου, σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, επεσήμανε τα εξής: «Η δυσμενής εξέλιξη του δείκτη εκφράζει την ανησυχία των CEOs για την παρατεταμένη περίοδο που διαρκεί η αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία επηρεάζει τις αποφάσεις για τον μεσο-μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και επιδρά αρνητικά τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στο σύνολο της οικονομίας».
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εννιά στους δέκα CEOs προβλέπουν ότι παρά τις επώδυνες καθυστερήσεις, θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία»...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: