18.3.17

Σβίγκου: «Δούρειος Ίππος» των δανειστών...

μέσα στη χώρα η ΝΔ...

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τη δέσμευση για μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία, διαμηνύει η...
εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και σημειώνει ότι «η ελληνική πλευρά εργάζεται για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημασία όμως έχει και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αξία», η Ρ. Σβίγκου επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνολική στάση του κόμματος του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. 

«Από τη μία πλευρά ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την περίοδο της διαπραγμάτευσης φοράει τη φανέλα του ΔΝΤ, ανοίγοντας έτσι και την όρεξη των δανειστών για επιμονή σε παράλογες απαιτήσεις και, από την άλλη, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει - μαζί με πολλά περισσότερα - εάν γινόταν αύριο κυβέρνηση» τονίζει.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των δανειστών μέσα στη χώρα και εκτιμά ότι εν τέλει αυτοπαγιδεύεται και εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική στρατηγική. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, απαντά πως η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ ανέδειξε πως, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις, τόσο στη στρατηγική, όσο και στο επίπεδο της τακτικής.

Αναφερθείσα στις υποθέσεις σκανδάλων και στις εξεταστικές επιτροπές, τονίζει ότι «είναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως και να τελειώσει μια για πάντα το καθεστώς ασυλίας και ατιμωρησίας των λίγων και ισχυρών».

Για τις προκλήσεις από την Άγκυρα, λέει ότι μπορεί να συνιστά μια υπόθεση για εσωτερική κατανάλωση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται εμπράκτως τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών δηλώνει:


«Οφείλουμε όλοι, και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κυρίως, να στοχαστούμε ξανά τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν τμήματα της κοινωνίας να ασπάζονται τον νεοφασιστικό λόγο»...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: