31.3.17

Στην Κοζάνη ο Σταθάκης με την κοινωνία στις επάλξεις...

ΑΗΣ Αγίου ΔημητρίουΜε τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών να βρίσκονται σε εξέλιξη και τα ενεργειακά να...
απασχολούν τις δύο πλευρές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μεταβαίνει στην Κοζάνη και μεταξύ άλλων θα μιλήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα απόγευμα.

Ο Γιώργος Σταθάκης μεταβαίνει στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στον ενεργειακό τομέα.

Παραίτηση του περιφερειάρχη

Με το θέμα να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, δήλωσε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες είναι ξεκάθαρη δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε, θα δώσουμε τον αγώνα μας, όχι αγώνα για τον αγώνα αλλά με προτάσεις μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους».

Ο περιφερειάρχης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των συνδικάτων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, ανέφερε ότι τα παραπάνω θα είναι και η επίσημη θέση της Περιφέρειας, που θα κατατεθεί κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου που θα συνεδριάσει παρουσία ταυ υπουργού.

Επανέλαβε ότι «η παραίτησή μου ισχύει: εάν πουληθεί μία μετοχή της επιχείρησης ή ένα εργοστάσιο της επιχείρησης και την πάρει ιδιώτης και πέσουν οι υπογραφές, θα παραιτηθώ». Και δήλωσε ότι μέχρι τότε, «θα παραμείνουμε στις επάλξεις με την κοινωνία και τους εργαζόμενους για να το αποτρέψουμε. Εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλιά»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: