19.3.17

Ντάισελμπλουμ: Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα...

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα εξέφρασε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στη...
συνέντευξη που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε -σύμφωνα με το Reuters- πρόσθεσε πως δεν νομίζει ότι οι θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, το μέλλον του οποίου έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει τελικά να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Νομίζω πως θα ήταν λογικό το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσο- μακροπρόθεσμα», είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την άποψη ότι η «τρόικα» των δανειστών της Ελλάδας θα έπρεπε να διασπαστεί μακροπρόθεσμα.

«Η ΕΚΤ αισθάνεται ολοένα και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και δικαίως νομίζω», σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλες «σημαντικές εργασίες» στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί.

Όπως είπε, ο ESM θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή»

Οι θεσμοί -σημείωσε- θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Επισήμανε δε ότι εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συμβεί μέχρι το καλοκαίρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: