23.3.17

Μέι: Δεν φοβόμαστε...

 «Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της Βουλής, μία ημέρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο. Κατά τη...

συνεδρίαση, η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της Βρετανίας απέναντι στην τρομοκρατία, ενώ έκανε ειδική μνεία στα θύματα της επίθεσης έξω από το κοινοβούλιο. Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο δράστης.
«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η Μέι.

Η Μέι τόνισε ακόμη ότι η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει, καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν στη χθεσινή επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου συνεχίζοντας τη ζωή τους και παραμένοντας προσηλωμένοι στις βρετανικές αξίες.

«Αυτή τη στιγμή είναι τόσο σημαντικό να δείξουμε ότι οι δικές μας αξίες θα επικρατήσουν, ότι οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι και οι αξίες που μοιραζόμαστε ως έθνος προηγούνται και ότι οι τρομοκράτες θα ηττηθούν», είπε.

«Ένας τρομοκράτης ήρθε σε έναν τόπο όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και πολιτισμών συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Και έβγαλε το μίσος αδιακρίτως κατά αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», είπε ο η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Πρόκειται για μία επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων παντού και, εκ μέρους του βρετανικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο που σε αυτήν την στιγμή έκαναν σαφές ότι στέκονται στο πλευρό μας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: