31.3.17

Σε δίκη Λιακουνάκος ...

Σε δίκη Λιακουνάκος και ακόμη 10 πρόσωπα για τα αντισταθμιστικά της αγοράς των γερμανικών Leopard
...και ακόμη 10 πρόσωπα για τα αντισταθμιστικά της αγοράς των γερμανικών Leopard...
Νέα δίκη για υπόθεση εξοπλιστικών με βασικούς κατηγορούμενους τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο αλλά και τον πρώην...
γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλό, αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.

Και αυτό γιατί με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (618/2017) παραπέμπονται να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 11 άτομα για κατηγορίες που αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην παραπάνω πράξη κατά συρροή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στους κατηγορουμένους αποδίδεται εμπλοκή στην υπόθεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη που υπεγράφη, στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία έχει διαχωριστεί από το 2015 για τον Γιάννο Παπαντωνίου και ο σχετικός φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ το διάστημα Οκτώβρη 2001 έως Μάρτιο 2004.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα, δηλαδή των αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Δικαιοσύνη και τα οποία εμπεριέχονται στη δικογραφία αυτό δεν έγινε καθώς μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο Θωμά Λιακουνάκο για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Με το ίδιο βούλευμα τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κρίνουν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ένας από τους κατηγορούμενους ενώ για ακόμη έναν έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: