20.3.17

Ο Ολυμπιακός και η «ταυτότητα» του!...

Ο Ολυμπιακός και η «ταυτότητα» του!Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και αναφέρει πως η εικόνα της ομάδας είναι το μεγάλο πρόβλημα... 

Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού και όλοι αναγνωρίζουν το προφανές, πως ο...
Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να τον έχει κερδίσει και πιο εύκολα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης που αφορά τους “πράσινους” και όχι τους πειραιώτες. 

Αυτό που αφορά όμως τους πρωταθλητές Ελλάδος και αποτέλεσε ερώτημα πολλών φίλων του Ολυμπιακού, έχει να κάνει μ' ένα στοιχείο που είχε σε μεγάλο βαθμό η ομάδα του Πειραιά τα είκοσι τελευταία χρόνια και που δε φάνηκε να έχει στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου. 

Αποκορύφωμα ήταν βέβαια η χθεσινή εμφάνιση στη Λεωφόρο, αλλά και σε ΟΑΚΑ, Τούμπα δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Δεν είχε όμως τόσο κακή εικόνα όσο κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο του. Αυτό λοιπόν που έκανε τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει ήταν η “ταυτότητα” που είχαν σαν ομάδα οι “ερυθρόλευκοι”. 

Ακόμα και σε παιχνίδια που το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, δεν έβλεπε κάποιος την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα οι πειραιώτες. Κι άλλες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση η ομάδα του λιμανιού, σε ότι αφορά την αγωνιστική της εικόνα. Δε γίνεται άλλωστε να μην έχει μια ομάδα και τα “ζόρια” της, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σ' ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Υπήρξαν λοιπόν στιγμές που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δυσκολίες. Ποτέ όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα αγωνιστικής “παράδοσης”, γιατί πολύ απλά έβρισκε τον τρόπο ν' αντιδράσει. Πολλές φορές είχε βρεθεί ο Ολυμπιακός πίσω στο σκορ σε ντέρμπι. 

Πολλές φορές κατάφερε όμως να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει τεράστιες νίκες. Ακόμα και σε ματς που τελικά γνώρισε την ήττα, οι φίλοι του είχαν πάντα να περιμένουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, γνωρίζοντας ότι η ομάδα τους δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια. 

Και μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες, “σφυρηλατούν” χαρακτήρα οι μεγάλες ομάδες. Παρακολουθώντας λοιπόν με προσοχή το χθεσινό ματς στη Λεωφόρο ένα ήταν το χειρότερο συναίσθημα για τους φίλους των “ερυθρόλευκων”. Ότι μετά το γκολ του Μπεργκ, δεν έβλεπαν εκείνη την προσπάθεια που θα τους έκανε να πιστέψουν ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει το ματς, όπως έκανε σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ολυμπιακό. Μια ήττα σ' ένα ντέρμπι είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Έχει όμως μεγάλη σημασία για μια ομάδα ο τρόπος με τον οποίο χάνει ένα ματς κι εν συνεχεία ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί το αρνητικό αποτέλεσμα. 

Κι αυτός ο τρόπος πείραξε πολύ τον εγωισμό των φίλων του Ολυμπιακού, για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν υπήρξε από πλευράς “ερυθρόλευκων” η παραμικρή ουσιώδης προσπάθεια αντίδρασης. Κι όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, παρουσιάζει τέτοια εικόνα, τότε είναι προφανές πως το πρόβλημα είναι μεγάλο. 

Προαναφέραμε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η “καθίζηση” όμως που υπέστη στο ματς με τους “πράσινους” (μ' εξαίρεση φυσικά τους Καπίνο και Μποτία) ήταν κάτι πρωτοφανές για πολλούς φίλους των πρωταθλητών Ελλάδος. Ανεξήγητο όχι, αλλά πρωτοφανές ναι, έστω και αν τούτο ακούγεται οξύμωρο. 

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο 15' και μέχρι το 94΄δεν έκανε μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Κι αυτό είναι κάτι που ενόχλησε πολύ τους φίλους της πειραϊκής ομάδας. 

Όχι μόνο γιατί πληγώθηκε το οπαδικό συναίσθημα τους αλλά κι επειδή δεν είδαν αυτό που είχαν στο μυαλό τους ως ποδοσφαιρική λογική απ' την ομάδα τους. Περίμεναν πως έστω και στο τελευταίο δεκάλεπτο θα έβλεπαν αυτό που έχει χαρίσει πολλές νίκες στην ομάδα τους τα προηγούμενα χρόνια. 

Την άρνηση του συμβιβασμού με την ήττα. Κι όμως ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αν ήταν το πρώτο ματς που παρουσίαζε τέτοια προβλήματα, ασφαλώς και κανείς δεν θ' ασχολούνταν τόσο πολύ με την “ταυτότητα” της ομάδας του λιμανιού. 

Δεν ήταν όμως το πρώτο παιχνίδι και η συνέχεια θέλει μεγάλη προσοχή απ' τους πειραιώτες. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι υπάρχουν και τα ημιτελικά του Κυπέλλου...

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: