18.3.17

Ασθενής η μνήμη Λοβέρδου...

Ανδρέας ΛοβέρδοςΆντα Ψαρρά

«Η χώρα έγινε ρόμπα, ξεφτιλίστηκε, με τα "τρομοδέματα" που έφυγαν στο εξωτερικό» δήλωσε με...
μεγάλο στόμφο ο σχολιαστής του ΣΚΑΪ στρέφοντας τα βέλη του αμέσως μετά στον αναπλ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στον ίδιο ρυθμό «καταγγελίας» κινήθηκαν και πολιτικοί της αντιπολίτευσης.

«Όταν ταχυδρομείται ο τρόμος στην Ευρώπη απ' τη χώρα μας, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας δεν δικαιούται να μιλά για πασχαλινά βαρελότα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να επιτρέπονται και να συγχωρούνται τέτοιες λανθασμένες και άστοχες εκτιμήσεις και δηλώσεις», παρατήρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πρώην υπουργός ξέχασε το πρόσφατο παρελθόν, όπως άλλωστε συχνά συμβαίνει στους πολιτικούς. Παράλληλα όμως δεν φρόντισε να μάθει ότι τον χαρακτηρισμό «είδος βεγγαλικού, που δεν έχει σχέση με βόμβα» τον έδωσαν οι ίδιες γερμανικές αρχές.

Οι «επιστολές» κατάφεραν να περάσουν από παρόμοια μηχανήματα της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας χωρίς να ανιχνευτεί το περιεχόμενο. Σύμφωνα δε με τους κανονισμούς της Ε.Ε., υπεύθυνος για τα δέματα και τις επιστολές είναι ο κεντρικός παραλήπτης και μάλιστα υπάρχει ειδική υπηρεσία της Ε.Ε. που έχει τη συγκεκριμένη ευθύνη και αρμοδιότητα.

Χωρίς προφανώς να υποβαθμίζει κανείς τον αντίκτυπο και την ποινική απαξία παρόμοιας εγκληματικής ενέργειας φάνηκε ότι ακόμα υπάρχουν «τρύπες» στους κατά σειρά ελέγχους.

Ήταν το 2010 και ήδη η Ελλάδα στέναζε από τα μνημόνια όταν έγινε μια παρόμοια αποστολή τρομοδεμάτων σε ξένους ηγέτες από οργανώσεις (σε Ελλάδα και Ιταλία) που είχαν από κοινού αναλάβει την ευθύνη για τις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

Παρόμοιες αλλά όχι τόοο «καταγγελτικές» προς την τότε κυβέρνηση (της οποία μέλος ήταν ο Ανδρ. Λοβέρδος) ήταν οι διατυπώσεις τής τότε αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ της εποχής.

Μάλιστα τότε ένας από τους φερόμενους ως αποστολείς των δεμάτων στους ξένους ηγέτες ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Το ότι τώρα ειδικά στην Ελλάδα κατηγορείται η ίδια η κυβέρνηση από τους πολιτικούς της αντιπάλους ενώ την ίδια στιγμή κανείς δεν κατηγόρησε τη γερμανική ή τη γαλλική κυβέρνηση και τους εκεί υπουργούς για την αδυναμία να εμποδίσουν αυτήν την επικίνδυνη αποστολή δεμάτων είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι για την υπόθεση των τρομοδεμάτων του 2010 έχουν δικαστεί και καταδικαστεί σε εκατοντάδες χρόνια κάθειρξη μέλη της οργάνωσης ΣΦΠ στην Ελλάδα αλλά και κάποιοι Ιταλοί σύντροφοί τους στην Ιταλία.

Μάλιστα μέλη των Πυρήνων καταδικάστηκαν ως ηθικοί αυτουργοί για τις αποστολές ενώ ήδη ήταν στη φυλακή για άλλες ενέργειες της ίδιας οργάνωσης...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: