31.3.17

Σήμερα «κληρώνει» η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων...

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΤην ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αναμένει εντός της ημέρας η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να...
ανοίξει ο δρόμος για τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) που θα επικυρωθεί την 7η Απριλίου στο Eurogroup της Μάλτας.

Στο χθεσινό EuroWorking Group, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στη χώρα. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσουν επίσημα την ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα.

Στο διαπραγματευτικό κομμάτι οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το προσεχές Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ευρωπαϊκές πηγές από τις Βρυξέλλες έβλεπαν «αγκάθια» στην πορεία για την επίτευξη μίας συμφωνίας, παρά την πρόοδο που κατέγραφαν στις συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών. Κύριο ζήτημα οι ομαδικές απολύσεις, καθώς τέθηκε εκ νέου η αύξηση του ορίου από το 5% στο 10% με παράλληλη κατάργηση της προέγκρισης από το κράτος.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να μην υποχωρήσει σε θέματα αρχών, όπως είναι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όσο και αυτά των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας. 

Χθες, βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων -έπειτα από ενημέρωση που είχαν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου- ανέφεραν πως το ζήτημα των εργασιακών εξετάζεται σε ανώτερο επίπεδο και δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: