19.3.17

Βιαστικοί πανηγυρισμοί για την Ολλανδία...

Οταν ένα ακροδεξιό κόμμα που δεν είναι στη πραγματικότητα πολιτικό του κόμμα, καθώς δεν έχει οργανώσεις, γραφεία ή νεολαία, πάρα μόνο ένα μέλος, τον ηγέτη του, καταφέρνει να...
έρθει δεύτερο στις εθνικές κάλπες και δεύτερο σε βουλευτικές έδρες, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να μιλάει κανείς για συντριβή ή καταποντισμό του. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η μονοχρωματικά μολυβί και ήρεμη θάλασσα στις ήπιες, γεμάτες μαλακούς αμμόλοφους, ακτές των Κάτω Χωρών φέρνει κάπως στην Ολλανδική πολιτική. Ή, μάλλον, χρωματολογικά και μορφολογικά, έμοιαζε αρκετά με το σκηνικό στη Βουλή της Χάγης , πολύ πριν ενσκήψει ο τυφώνας Γκεέρτ Βίλντερς για να παρασύρει καταστροφικά μέχρι και τις φτερωτές των παραδοσιακών ανεμόμυλων της χώρας.

Αυτός ο ψηλός, αλλαζονικός , αμφιλεγόμενος και καταδικασμένος για υποκίνηση φυλετικού μίσους, 54χρονος πολιτικός με την επιδεικτικά όρθια χωρίστρα και τη πλατινέ χαίτη- κάτι ανάμεσα σε Μέριλιν Μονρόε και Ντόναλντ Τραμπ- επιταχύνει καταιγιστικά την ολοένα και πιο ζοφερή φυλετική πόλωση στην Ολλανδία.

Σε μια χώρα που κάποτε ήταν συνώνυμη της ανεκτικότητας, της πολιτικής συναίνεσης και του φιλελεύθερου προοδευτικού προσανατολισμού, ο “κάπτεν -οξυζενέ” - όπως τον αποκαλεί μερίδα των συμπατριωτών του λόγω της απόχρωσης της πλούσιας κόμης του - πυροδοτεί τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και τον αντιευρωπαϊσμό.

Σφοδρός πολέμιος της μετανάστευσης, αμείλικτος εχθρός της πολυπολιτισμικότητας και οξύτατος επικριτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο ίδιος και το αδιαφανές ως άγνωστης χρηματοδότησης μονοπρόσωπο κόμμα του προειδοποιούν για «την υφέρπουσα τυραννία του εξισλαμισμού» που θα μετατρέψει την Ευρώπη σε "Εωραραβία “. Παράλληλα με τη βάναυση ακροδεξιά ρητορική του τροφοδοτεί το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος και παροτρύνει νοσογόνα τους συμπατριώτες του να εκδηλώσουν την οργή τους κατά των μουσουλμάνων μεταναστών.

Η αλήθεια είναι πως στη χώρα της τουλίπας ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από την Τουρκία και το Μαρόκο. Σε μια χώρα 17 εκατομμυρίων Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών κατοίκων, ήδη το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία, με περισσότερα από 400 τζαμιά. Είναι επίσης γεγονός ότι μερικές Ολλανδικές γειτονιές μοιάζουν πλέον με φτωχή μικρογραφία της Ταγγέρης ή της Προύσας.

Παρόλα αυτά ούτε τζιχαντιστές, ούτε τρομοκράτες, ούτε εγκληματίες είναι οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί. Ούτε η χώρα βιώνει μαζικά εκρηκτική βία και παρατεταμένη ανασφάλεια από αυτούς. Πόσο μάλλον υποχρεούνται ως μετανάστες να ζουν, κάτω από τις απειλές του Βίλντερς και των ρατσιστών ομοϊδεατών του, μέσα στο φόβο, στοχοποιημένοι ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, όπως οι Εβραίοι στη Γερμανία στη δεκαετία του 1930;..

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: