14.3.17

Απεργία των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης...

 για το θανατηφόρο ατύχημα...

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά το θανατηφόρο τραυματισμό το...
απόγευμα της Δευτέρας ενός 50χρονου χειριστή γερανού, που σκοτώθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στην Καλαμαριά, όταν ανατράπηκε ο γερανός και έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Την απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγίας Σοφίας, απαιτώντας να σταματήσουν τα εγκλήματα σε βάρος της ζωής των εργατών, εξαιτίας της απουσίας μέτρων ασφαλείας.

Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα, όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας - Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του. Χειριστής γερανού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο άτυχος άνδρας είναι περίπου 50 ετών.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.


Σύμφωνα με αναφορές Στο Κόκκινο, ενημερώθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι των τεχνικών του υπηρεσιών...

left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: