31.3.17

Προσοχή στον γορίλα!...


Η σημερινή επίθεση με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από ομάδα κρανοφόρων προστέθηκε στη...
σειρά των σκοτεινών ενεργειών που ξεπηδούν κάθε φορά που η ναζιστική οργάνωση βρίσκεται στα δύσκολα, και τη βοηθούν να υποδύεται το θύμα.

Το ίδιο συνέβη το 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από άγνωστους δράστες δυο μέλη της οργάνωσης έξω από τα γραφεία της, το ίδιο είχε συμβεί το 2005, με βομβιστική επίθεση στα γραφεία της μετά το φιάσκο του πανευρωπαϊκού φεστιβάλ μίσους και την παράδοση του φυγόδικου Περίανδρου, το ίδιο συμβαίνει και τώρα, που στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης αναδεικνύονται οι πτυχές της δολοφονικής δράσης της.

Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο αποδυναμώνουν ένα δυναμικό αντιφασιστικό κίνημα αλλά βοηθούν τη γνωστή στρατηγική της Χρυσής Αυγής (δανεισμένη από το μοντέλο δράσης των Ιταλών φασιστών στη δεκαετία του 70) που δεν είναι άλλη από την πρόκληση χαμηλής έντασης βίαιων αντιπαραθέσεων μεταξύ των ταγμάτων εφόδου και αντίπαλων μαχητικών ομάδων που έχει στόχο την "δικαιολογημένη"  παρέμβαση του βαθέος κράτους.

Το έχει ομολογήσει από το 2012 στο BBC ο εκ των υπαρχηγών του Φίρερ Μιχαλολιάκου Ηλίας Παναγιώταρος: «Βρισκόμαστε κατά κάποιο τρόπο σε εμφύλιο πόλεμο». Αυτή είναι η ευχή και η στρατηγική της οργάνωσης. Και καθώς φαίνεται, κάποιοι είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι της...

Α.Ψ. (efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια: