31.3.17

Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας άφησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Θα δω τι θα ψηφίσω… Διαφωνώ με...
όλα τα μέτρα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους, είπε ο κ. Ζουράρις, προσθέτοντας ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικόσ ταθμό ΑΝΤ1 ο κ.Ζουράρις είπε χαρακτηριστικά: «Με όλα διαφωνώ, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή κι είναι αποικία χρέους, με αντίμετρα θα γλιτώσουμε την υποταγή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, «εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, δεν με υποχρεώνει κανείς. Γι’αυτό κάνω πράγματα που δεν πιστεύω».

Ο Υφυπουργός Παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί της θέσης του, χωρίς ωστόσο να το θεωρεί και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον, αφού όπως είπε,  «είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά. Όταν κρίνω ότι δεν πρέπει να την στηρίζω, θα φύγω».

Όπως σχολίασε ωστόσο ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είναι αριστερά, «οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

Σχετικά με την ενημέρωση που είχαν χθες οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την Έφη Αχτισόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παρών, ωστόσο άκουσε έπειτα ότι, το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό, ότι η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους συνταξιούχους που θα υποστούν μείωση θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ στήριξε το ενδεχόμενο ψήφισης των μέτρων, στο ότι – όπως ενημερώθηκε – θα είναι ταυτόχρονη με την ψήφιση των αντιμέτρων.

Ανέφερε επίσης ότι, «η Υπουργός είπε χθες πράγματα που για πρώτη φορά τα ακούω» και επικαλούμενος την εισήγηση της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα οργανώσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις αρχές Μαΐου, στο οποίο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάρω τα πάντα πίσω, για το καλό της χώρας», απάντησε ερωτηθείς αν οι κυβερνώντες παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις του.

Ανέφερε ότι τα «μπαλώματα» που κάνει η κυβέρνηση, όπως το έκτακτο επίδομα, είναι μέρος του παράλληλου προγράμματός της. Τόνισε ωστόσο ότι μερικά από αυτά τα μέτρα είναι οριζόντια, ενώ θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενα

Σχετικά με το θέμα της διαγωγής, τέλος, ανέφερε ότι είτε την κρατήσουν, είτε την καταργήσουν, είναι το ένα και το αυτό...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: