31.3.17

«Συγγνώμη» Κασιμάτη για το... «άστοχο αστείο»...




Μετά το σάλο που ξέσπασε από το χυδαίο σχόλιό του για την Τασία Χριστοδουλοπούλου στην στήλη "Φαληρεύς"  ("Καθημερινή"), ο Στέφανος Κασιμάτης ζήτησε σήμερα συγγνώμη. 
Όπως...
υποστηρίζει (μέσα από την στήλη του), η αρχική του πρόθεση ήταν να γράψει ένα...αστείο και κάνει λόγο για... αστοχία.
Ιδου:


Το κείμενο του Θανάση Καρτερού

Δεν είναι ο Κασιμάτης το πρόβλημα, και κακώς τα βάζουν μαζί του, όσοι τα βάζουν. Ακόμα και ο 
ΣΥΡΙΖΑ, που του χαλάλισε ανακοίνωση. Διότι, μετά από τόσα χρόνια επιδόσεων, αποδόσεων, και εκδόσεων βεβαίως, του ανδρός, έχει γίνει σαφές ότι δεν φταίει αυτός. Τέτοιος είναι. Εκ φύσεως, πώς το λένε. Εκ Θεού, ή εξ Εξαποδό, για όποιους πιστεύουν στον επουράνιο Πατέρα και τον υπόγειο εχθρό Του. Σας ερωτώ, λοιπόν: Κατηγορεί κανείς τον σκορπιό γιατί κεντρίζει, τον αρουραίο γιατί μασουλίζει, τον σκύλο γιατί δαγκώνει, τη γάτα γιατί νυχιάζει, την ύαινα γιατί κομματιάζει; Γιατί λοιπόν τα βάζουμε με τον Κασιμάτη, επειδή κασιματιάζει; Κασιμάτης είναι, κασιματιάζει.

Θα μου πεις, άμα είσαι η Τασία, και σε κασιματιάσει με όλο του το δηλητήριο, τότε δεν μπορείς να μην αντιδράσεις. Λογικό. Αλλά, συγνώμη κιόλας, άμα ένας σκύλος δαγκώσει έναν περαστικό, τότε με τον σκύλο τα βάζουμε, ή με κείνους που τον κρατούν λυτό; Αν το καλοδούμε, λοιπόν, χωρίς φόβο και πάθος, το πρόβλημα με τον εν λόγω είναι εκείνοι που τον αμολάνε. Και τον πληρώνουν κιόλας. Και τον παροτρύνουν: Κασιμάτιασέ τους, μεγάλε! Διότι, τι θα ήταν ο Κασιμάτης, χωρίς την Καθημερινή; Άλλος ένα μαλάκας, που θα έτρωγε τα λυσσακά του με τους κουκουέδες και τους αριστερούς, πίνοντας το εσπρέσο του στο Κολωνάκι. Σιγά τα πράσα, εν ολίγοις.

Ενώ τώρα πληρώνεται, του παρέχεται στέγη δημοσιογραφική, τροφή ιδεολογική –κασιμάτιασέ τους, μεγάλε!- και προστασία πολιτική. Γιατί; Γιατί τον χρειάζονται. Ο ειδικός σκύλος μυρίζει τα ναρκωτικά και βοηθά τη δίωξη. Ο ειδικός Κασιμάτης μυρίζεται τους αριστερούς και βοηθά τη λοίμωξη. Τους ραντίζει με την τοξική του βλέννα, ουσία που καθιστά το κασιμάτιασμα άκρως αποδοτικό, και τους μαλακώνει, έτσι που να τους δαγκώσουν ευκολότερα ύστερα τα μπουλντόγκ της ομάδας αλήθειας. Υπό το στοργικό βλέμμα σοβαρών στελεχών, όπως ο Παπαχελάς, σοβαρών αφεντικών, όπως ο Αλαφούζος, σοβαρών πολιτικών, όπως ο Κυριάκος, ο Κασιμάτης έχει ο ελεύθερο να κασιματιάζει για λογαριασμό τους.

Με κείνους πρέπει να τα έχει κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Εκείνοι είναι οι ένοχοι για κάθε κασιμάτιασμα. Εκείνοι παραδίνουν σε μια σχολή απανθρωπιάς τη δημοσιογραφία. Ας προσέχουν όμως. Διότι το τέρας πολλοί αγάπησαν. Αλλά εκείνο αγαπάει μόνο όσους το ταΐζουν….

πηγή: "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: